Onderhoud van jouw leaseauto

Onderhoud van je auto

Ga tijdig op onderhoud met je auto als je vervelende pannes wil voorkomen en je veilig wilt rijden met jouw auto. Bepaalde onderdelen verslijten nu eenmaal en andere zaken moeten op regelmatige basis gecontroleerd worden om te verzekeren dat je veilig de weg op kan. Denk maar aan de accu, remmen en olie. Je gaat gemiddeld best jaarlijks of per 20.000 kilometer op onderhoud met je auto. 

Het eerste onderhoud betreft een klein onderhoud. Tijdens dit onderhoud controleert de garagist wat je auto nodig heeft. Standaard worden de banden, remmen en accu gecontroleerd, de olie wordt ververst en de oliefilter wordt vervangen. Het tweede onderhoud van jouw auto betreft ook een klein onderhoud maar dit is afhankelijk van het merk en model auto waar je mee rijdt. Bij een groot onderhoud zijn er enkele onderdelen aan vervanging toe zoals de luchtfilter en de pollenfilter. De garagist kijkt tot slot de uitlaat, de banden en schokdempers na.

Wat kan je zelf?

Bepaalde dingen kan je zelf onderhouden en controleren zonder de hulp van een garagist. Deze 4 zaken controleer je op regelmatige basis: koelvloeistof, bandenprofiel, sproeivloeistof en het oliepeil.

Lees meer

Lampjes van A tot Z

Het dashboard van jouw auto bevat tal van lampjes die elk hun eigen betekenis en belang hebben. Lees hier meer over de verschillende lampjes en wat je moet doen wanneer er één brandt.

Bekijk alle lampjes

 

 

 

Banden

Standaard zitten er in jouw leaseabonnement zomerbanden. Je kan ervoor kiezen bij de start van jouw abonnement all seasonbanden te plaatsen op de auto. Dit zijn banden die voldoen aan de voorwaarden van zowel een winter- als een zomerband. Zo ben je tijdens alle seizoenen veilig op weg.

Bij normaal gebruik van een auto verslijten deze banden. Wanneer je banden toe zijn aan een bandenwissel, neem je contact op met ons. Wij kijken samen met je mee en regelen indien nodig een afspraak bij Auto5.

De slijtage van een autoband hangt af van je eigen rijgedrag in combinatie met de kwaliteit van de wegen. Controleer deze zaken op regelmatige basis:

  • De profieldiepte minder is dan de aanbevolen 1,6 millimeter
  • De zijwand is beschadigd
  • Er een gat met een diameter groter dan 6 millimeter in het loopvlak zit
  • De hiel beschadigd of vervormd is (de hiel is de rand van de band die op de velg zit)

Op onderhoud met je leaseauto

Je kan op onderhoud bij Auto5. Je kan online een afspraak maken bij Auto5. Voor het onderhoud ga je zelf langs met jouw leaseauto en boek je een afspraak.

09 298 01 40

Wij zijn elke werkdag van 08:00 tot 18:00 bereikbaar.

support@justlease.be

Je kunt ons mailen via support@justlease.be. We helpen je graag binnen de 2 werkdagen verder.