Occasion Lease in het kort

Een occasion bij Justlease is altijd een kort gebruikte wagen die niet ouder dan vier jaar is. Occasions hebben wij zelf op voorraad staan waardoor we deze extra snel, vaak binnen twee weken, kunnen leveren.

Daarnaast bieden wij onze occasions aan met kortlopende contracten ten opzichte van private lease nieuw.

Kortom; de zekerheid van private lease met een erg korte levertijd, kort contract en extra gunstig leasetarief.

Bekijk de modellenMeest gestelde vragen

De verschillen tussen Occasion Lease en Private Lease Nieuw

Stel je eens voor. Je wilt een auto kopen en hebt je ogen gericht op een specifiek model. Nu sta je voor een keuze; ga je deze auto nieuw bij de dealer kopen of koop je deze auto tweedehands? Nieuw is duurder en geeft je toch wel een lekker nieuw gevoel. Een occasion daarentegen is goedkoper maar loopt meer risico op een dure onderhoudsbeurt.

In principe is dit bij het leasen van een nieuwe auto of een occasion niet anders. Het grootste verschil bij leasen? De onderhoudskosten zijn voor Justlease. Je hebt dus simpelweg een scherper tarief met een occasion terwijl je niet hoeft na te denken over onderhoud en alle onzekerheden die hierbij komen kijken.

Bekijk het occasion aanbod

Occasion Lease

 • Scherper tarief dan nieuw
 • Levertijd ca. 3 weken na goedkeuring
 • Standaard korte looptijd
 • Alle voordelen van private lease

Private Lease Nieuw

 • Weinig onderhoud
 • Compleet nieuwe auto
 • Voordeliger met een lange looptijd
 • Alle voordelen van private lease

Je hebt dus een scherper tarief bij occasion lease dan bij private lease nieuw. Dit verschil komt door de waarde van de auto. Een nieuwe auto is ook écht nieuw. Een occasion is maximaal vier jaar oud en kan wat gebruikerssporen hebben. Dit zijn minimale schades en zijn echt gebruikerssporen. Nooit zullen dit grote schades zijn, dat beloven we. Daarnaast heeft een occasion ook simpelweg meer kilometers op de teller wat invloed heeft op de waarde van de auto.

Bekijk het aanbod nieuw

Belangrijk: De uitvoering

Nog een reden waardoor occasion lease voordeliger is dan een nieuwe auto privé leasen is de uitvoering. Soms lijkt een occasion namelijk duurder dan een nieuwe auto, maar dit hoeft niet altijd ook echt zo te zijn. Het komt namelijk regelmatig voor dat de prijs van een occasion 1 op 1 wordt vergeleken met de vanaf prijs van een nieuwe auto. Als je echter goed naar de samenstelling van het aanbod kijkt zoals looptijd, kilometrage, opties en accessoires dan heb je vaak met een occasion een completere auto voor minder geld. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar alle factoren voordat je je keuze maakt.

Kies jouw uitvoering

Nog een verschil tussen private lease nieuw en een occasion privé leasen is de levertijd. Waar je bij een nieuwe auto vaak rekening moet houden met een levertijd tussen de 6 en de 20 weken kun je bij een occasion rekening houden met circa 3 weken levertijd na goedkeuring.

Bij het privé leasen van een nieuwe wagen heb je veel variatie als het gaat om looptijden. Wil je het laagste tarief? Dan kies je voor een looptijd van 60 maanden. Bij occasions is dit iets anders. Wij bieden onze occasions namelijk standaard voor een kortere looptijd aan. Zo heb je wel de prijsvoordelen maar heb je nét wat meer flexibiliteit.

Wat past beter bij jou? Occasion Lease of Private Lease Nieuw?

Onderstaande prijzen zijn aan verandering onderhevig. Kijk voor de actuele prijzen op onze aanbodpagina.

Ik wil een occasion privé leasen!Ik wil een nieuwe auto privé leasen!

Om het nóg simpeler te maken

Hecht je veel waarde aan een nieuwe wagen, kun je best een aantal weken wachten op jouw nieuwe auto en vind je het niet erg om een langdurig contract aan te gaan? Kies dan voor het privé leasen van een nieuwe auto.

Hecht jij echter waarde aan duurzaamheid, wil je snel jouw wagen geleverd hebben en wil je een zo laag mogelijk leasetarief? Kies dan voor occasion lease!

De voordelen nogmaals op een rij

 • Extra scherp tarief
 • Meer waar voor je geld
 • Zeer snel leverbaar
 • Standaard korte looptijd
 • Alle zekerheden van private lease

Is occasion private lease écht iets voor jou?

We hopen dat we al jouw vragen over private lease occasions hebben beantwoord. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via 09 298 01 40 of vragen@justlease.be.

Ben je er al uit en heb je besloten om jouw eigen occasion te gaan private leasen? Leuk! We verwelkomen je graag. Ga via de knop hieronder direct naar ons occasion aanbod!

Bekijk alle occasions