Op pad met de elektrische auto

 

Bekijk ons e-aanbod

De toekomst van autorijden is elektrisch.

Vanaf 2025 wilt Brussel geen auto’s meer in de binnenstad mits ze elektrisch zijn. Het is natuurlijk een stevige ommezwaai om van een auto dat rijdt op brandstof, over te stappen naar een auto dat werkt op elektriciteit. Op deze pagina kan je alles terugvinden wat je moet weten over elektrisch autorijden.

Welke soorten elektrische auto’s zijn er?

Er zijn twee soorten auto’s die geheel of gedeeltelijk op elektrische stroom kunnen rijden.

  • Hybride auto: een hybride auto heeft zowel een brandstof als een elektromotor. Als de accu’s aan het stopcontact kunt laden, dan spreken we over een plug-in hybride. Is de stroom op, dan rijd je verder met de brandstofmotor.
  • Volledig elektrische auto: Deze auto’s hebben geen brandstof nodig en stoten ook geen schadelijke stoffen uit. Doorgaans kan je met deze auto gemiddeld 150 kilometer rijden. Daarna moet je de auto opnieuw opladen.

Bereik van een elektrische auto

Een van de belangrijkste parameters van een elektrische auto is zijn bereik. Hoe ver kan je rijden met een (volledig) elektrische auto?
Hoe ver een auto kan rijden is, is sterk afhankelijk van de capaciteit van zijn batterij.

Een Tesla Model S 100D bijvoorbeeld, heeft een bereik van maar liefst 632 kilometer. Deze auto heeft een batterijcapaciteit om u tegen te zeggen. De prijs van deze wagen handelt er ook naar.

Gemiddeld kan een auto rond de 150 kilometer rijden vooraleer ze een oplaadbeurt nodig heeft.

Opladen van een elektrische auto

De oplaadtijd van je elektrische auto hangt volledig af van de gebruikte laadpaal en de capaciteit van de batterijen. In de praktijk varieert de oplaadtijd van elektrische wagens van 10 uur tot een half uur. Een brandstofmotorauto voltanken gaat veel sneller maar dankzij de ontwikkeling van nieuwe technieken en oplossingen is het in de toekomst misschien geklaard in enkele minuten.

Lees meer over het opladen en de kosten

Zorgeloos én elektrisch

Ontdek onze e-auto’s en geniet van de Private Lease formule van Justlease in een elektrisch jasje. Deze elektrische auto’s zijn duurzaam en vele malen goedkoper dan fossiele brandstoffen.

Bekijk ons e-aanbod