Inleveren van je leaseauto

Eenvoudig inleveren

De tijd is gevlogen en je leaseabonnement zit er alweer op. Het is bijna tijd om afscheid te nemen van je leasewagen. 7 maanden voor de laatste maand van je auto abonnement ingaat, krijg je van ons een e-mail dat je abonnement er bijna opzit. Je krijgt de mogelijkheid om dan een nieuwe leasewagen uit te kiezen.

Borg

De borg die je bij het begin van je abonnement betaald hebt, wordt dan overgezet naar het nieuwe contract. Als je wenst te stoppen met leasen, vinden wij dit altijd jammer. Maar uiteraard handelen wij dit netjes af. Als de auto zonder blijvende en grote schade en schoon wordt teruggebracht, maken wij de borg terug aan je over.

Kies je nieuwe leaseauto
De auto overnemen?

Het is niet mogelijk om de auto over te nemen op het einde van het abonnement. Je rijdt na jouw leaseabonnement gewoon weg met een gloednieuwe auto naar eigen keuze.

Dat is goed geregeld!

Waar en wanneer moet ik mijn auto inleveren?

De auto kan kosteloos worden ingeleverd bij AK&Co Services bv. Gelieve hiervoor voorafgaandelijk telefonisch een afspraak in te plannen op volgend nummer :  09/ 298 01 40. Tijdens de inleverafspraak controleren we samen met jou de auto op mogelijke schades en of deze compleet en schoon is.

Het inleveradres is:

AK&Co Services
Mechelsesteenweg 713
3020 Herent

Acceptabele schades bij het inleveren van de leaseauto

De schades die wij acceptabel vinden zijn kleine beschadigingen, ontstaan door normaal gebruik. Dit zijn slijtages of beschadigingen die we gezien de leeftijd en de kilometerstand van jouw auto te verwachten zijn.

We hebben een handige handleiding voor het inleveren van je auto: de RENTA-normen. Zo kun je van tevoren zelf controleren welke schades wij acceptabel vinden.

Schade door een aanrijding en alle andere schades vinden wij niet acceptabel. We raden je altijd aan om deze schades op tijd te melden via justlease@vandessel.be. Als je geen schademelding gedaan hebt, dan berekenen wij deze schade bij inname van de auto aan je door. Dit zijn dan de werkelijke herstelkosten, zonder aftrek van het eigen risico.

Schade meldenRENTA-normen

De eindfactuur

De eindfactuur sturen we ongeveer 2 tot 3 weken nadat je de auto hebt ingeleverd. Met deze factuur worden de bedragen verrekend die wij nog aan jou schuldig zijn of andersom.

We betalen aan je terug:

  • het borgbedrag *
  • het leasebedrag dat je vooraf voor de nieuwe maand betaald hebt, maar niet verreden.

Je betaalt aan ons:

  • de meer gereden kilometers dan in je kilometerbundel zitten;
  • alle schade(s) die we bij inname constateren.

* Als je een nieuwe auto hebt besteld, zetten we de borg van je oude contract over naar je nieuwe contract. Ook dan geldt dat je de borg weer terugkrijgt. Je ontvangt de borg nadat je de auto in goede staat en zoals afgesproken in het contract hebt teruggebracht.

Checklist bij inlevering auto
  • Auto schoonmaken
  • Controleer op schade
  • Persoonlijke bezittingen verwijderen
  • Verzamelen van sleutels, kentekenbewijs en accessoires
  • Voltanken is niet nodig