De voor- en nadelen van een auto leasen

De voor- en nadelen van een auto leasen

Denk je even terug aan het moment waarop je jouw rijbewijs behaalde? Euforie alom. Daarna is er een tweede mijlpaal in je leven: je eerste auto.

In al het enthousiasme tik je een leuke tweedehandsauto op de kop en alles lijkt in eerste instantie tip top in orde. Helaas, na een tijdje worden de eerste gebreken zichtbaar: de radio die het zomaar begeeft en het moment waarop het regent en je eigenlijk natter bent in de auto dan dat je er buiten zou staan. Enkele kleine mankementjes zijn niet erg maar als die gebreken blijven aanslepen, heb je misschien een te overhaaste beslissing gemaakt.

Tijd voor een nieuwe auto. Maar wat zijn nu precies de voor- en de nadelen van een leaseauto?

 

Voordelen van autolease

Als je een auto leaset als particulier, houdt dat in dat de leasemaatschappij de auto voor jou koopt en jij er mee als bestuurder op de baan gaat.

  • Vaste prijs per maand;
  • Overzicht op je autokosten;
  • Geen onverwachte kosten;
  • Geen zorgen over de doorverkoop van je auto;
  • Alles zit in de prijs inbegrepen.
Lees meer over de voordelen

Nadelen van autolease

Bij een leasing is de auto niet jouw eigendom maar die van de leasingmaatschappij.  Bij het leasen van een wagen heb je een maandelijkse financiële verplichting.  Dat lijkt misschien nadelig in jou ogen.

Lees meer over de nadelen

Leasen versus kopen?

Het kunnen rijden van een betrouwbare auto is een absolute must in je leven. Je kan je natuurlijk ook de vraag stellen of je beter je auto leaset of hem aankoopt. We hebben voor jou hier de vergelijking gemaakt.

Leasen vs. Kopen

Ontvang gratis onze brochure

Wij hebben alle informatie over Private Lease gebundeld in een handige brochure zodat je deze nog eens op je gemak door kunt lezen. Vul je emailadres in en wij sturen je de brochure gratis toe.

E-mailadres