De voor- en nadelen: Nieuwe auto of een occasion leasen?

Ben je er nog niet helemaal uit of je een nieuwe auto of een occasion wil leasen? Het verschilt per persoon wat voor auto het beste bij zijn of haar situatie past. Welke optie is bijvoorbeeld goedkoper: tweedehands of toch nieuw? Daarom zetten we op een rij wat de voor- en de nadelen van een occasion of nieuwe leaseauto kunnen zijn.

Nieuwe auto leasen versus een occasion leasen

Voordelen

Het grote voordeel van een nieuwe auto is toch wel dat hij volledig nieuw is. Nog niemand heeft je stoel ingereden of je stuur aangeraakt. Bovendien kun je een nieuwe auto helemaal naar eigen wens samenstellen. Er staat nog geen kilometer op de teller, dus je hebt de vrije hand. Omdat de auto splinternieuw is, is de kans op pech minimaal. Ook is minder onderhoud nodig dan bij een occasion.

Nadelen

Voor nieuwe auto’s geldt vaak een wat langere levertijd dan voor een occasion. Dat is overigens niet altijd het geval, we hebben ook nieuwe auto’s op voorraad staan die snel leverbaar zijn. Daarnaast ligt de maandelijkse leaseprijs van een nieuwe auto’s meestal wat hoger dan van een occasion. Dat komt doordat de afschrijvingskosten aan het begin het hoogst zijn. Naarmate de auto ouder wordt, dalen ook de afschrijvingskosten.

 

Bekijk de nieuwe modellenBekijk het occasion aanbod

Een occasion leasen versus een nieuwe auto

Voordelen

Een occasion is bij ons altijd een jonge gebruikte auto en niet ouder dan drie jaar. Die tweedehands auto lease je vervolgens voor een aantrekkelijk maandtarief en soms een kortere looptijd dan een nieuwe leaseauto. Een contract van twee of drie jaar is heel normaal voor een occasion, terwijl voor een nieuwe algauw een contract van vier jaar wordt afgesloten.

Nadelen

Het leasen van een occasion is niet altijd goedkoper dan het leasen van een vergelijkbare nieuwe auto. Dat komt doordat een occasion soms al is uitgerust met opties, gekozen door de eerste berijder. Die maken de auto luxer uitgerust, maar dat is niet per se wat je zelf zou kiezen.

Daarnaast is een occasion een auto met ervaring en kan het zijn dat er meer onderhoud nodig is. OF dat echt een nadeel is, valt te betwisten. Wij zorgen er namelijk voor dat de auto uitstekend wordt onderhouden, op onze kosten.

Occasions zien er bij ons altijd uitstekend uit en rijden als nieuw, toch kun je er niet onderuit dat een occasion gebruikssporen heeft. Dat is wat ons betreft geen nadeel, maar wel belangrijk om te benoemen. Deze sporen worden vastgelegd voordat je de auto in gebruik neemt. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Onze occasions zijn bijna allemaal ex-leaseauto’s die terug zijn gekomen van de eerste berijder. We kunnen die auto daardoor snel leveren. Binnen twee weken staat jouw occasion op de oprit, soms zelfs al binnen enkele dagen.

Bekijk het nieuw aanbodBekijk het occasion aanbod

Kilometers

Tot slot is het belangrijk dat je van tevoren inschat hoeveel kilometers je jaarlijks denkt te gaan rijden. Bij het aangaan van een private leasecontract kies je namelijk een kilometerbundel.

 

Bekijk het occasion aanbodLees meer over de kilometerbundel

Private lease is een ‘all-inclusive’ pakket met volgende diensten inbegrepen:

Schade aan het voertuig
Rijtaksen
Belasting op Inverkeerstelling
Onderhoud, reparatie en banden
Verzekeringen
Belgische én Europese pechverhelping
Vervangend vervoer
Afschrijving en rentekosten