Bestel je leasewagen in slechts enkele stappen

 

Stap 1: Kies en configureer je leaseauto online

Het rijden van een nieuwe wagen start natuurlijk bij de keuze van het merk en het model. In ons aanbod heb je de keuze tussen diverse merken en uitvoeringen. Zowel grote wagens, SUV’s, kleine stadswagens bevinden zich in ons aanbod.

Heb je jouw model gekozen? Fijn ! Bij de verschillende modellen heb je de keuze tussen diverse kleuren. Je kiest alsook de looptijd van het contract. Deze bedraagt maximum 60 maand en minimum 24 maand.

Je kiest alsook de kilometerbundel die perfect bij je noden aansluit.

 

 

Stap 2: Ontvang je offerteaanvraag via mail

Wanneer je jouw persoonsgegevens hebt ingevuld en op de knop bevestigen hebt geklikt, ontvang je twee e-mails van Justlease. Mocht je deze niet terugvinden in jouw inbox, dan kunnen deze berichten in jouw spam terechtgekomen zijn.

De eerste e-mail bevat de offerteaanvraag, SEPA-machtiging en de hoogte van de borg. De tweede e-mail bevat een link naar jouw persoonlijke MyJustlease.

Wij vragen je een borg te betalen omdat wij natuurlijk een wagen – en dus een kostbaar voorwerp – met je meegeven. Op het einde van jouw contract, betalen wij de borg terug. Zodra er abnormale gebruiksschade geconstateerd wordt, gebruiken wij deze borg om de wagen op te knappen. Wat er onder normale en abnormale gebruiksschade valt, kan je terug vinden onder de Renta Norm. Zo is het voor jou glashelder en transparant.

De offerteaanvraag geldt als een geldig contract zodra je deze ondertekent en besluit om zorgeloos te rijden.

Stap 3: Het uploaden van uw documenten

Om je dossier rond te maken en je wagen te kunnen bestellen, vragen wij je enkele documenten te uploaden en de borg te betalen in uw persoonlijke MyJustlease-omgeving.

 • Identiteitskaart (recto verso)
 • Rijbewijs (recto verso)
 • Recente loonfiche
 • Bankafschrift
 • Getekende contract (alle pagina's met paraaf en/of handtekening)
 • SEPA-machtiging ingevuld en ondertekend
 • Identiteitskaart: je dient te bezitten over een geldig Belgisch identiteitskaart. We aanvaarden enkel E- en F-kaarten. We vragen een recto verso kopie.
 • Permanent rijbewijs: je dient te bezitten over een geldig permanent rijbewijs. Wij aanvaarden een papieren rijbewijs mits deze nog goed leesbaar is en je herkenbaar bent. We vragen een recto verso kopie, ook van een papieren rijbewijs.
 • Loonfiche: deze loonfiche mag max. 2 maanden oud zijn. Hierop dient jouw adres, uw bruto- en uiteindelijk nettoloon en je bankrekeningnummer op te staan. Indien je bankrekeningnummer niet te vinden is op de loonfiche, vragen wij een kopie van jouw bankkaart toe te sturen. Zo kunnen wij zeker zijn dat het rekeningnummer ingevuld op de SEPA-machtiging overeenkomt met jouw naam en je voldoende inkomen heeft. Wij vragen een minimaal bruto inkomen afhankelijk van het gekozen model: het basisleasetarief x 6 = minimaal bruto inkomen. Loonbeslag en werkloosheidsuitkering aanvaarden wij niet.
 • Bankafschrift: op dit bankafschrift moet je bankrekeningnummer zichtbaar zijn en je persoonsgegevens. Het bedrag op dit bankafschrift moet overeenstemmen met de aangeleverde loonfiche.
 • Contract: wij ontvangen graag alle pagina’s ondertekend en ingevuld terug. Indien je nog zaken wenst te wijzigen aan jouw contract voor de wagen besteld werd, kan je je bestelling wijzigen in je MyJustlease.
 • SEPA-machtiging: met dit formulier geef je de toestemming dat wij maandelijks het afgesproken leasetarief incasseren van je rekening.

Je bent met pensioen?

Wij vragen dezelfde documenten maar in plaats van een loonfiche vragen wij een bankafschrift waarop wij kunnen zien dat je pensioen wordt overgemaakt. We vragen alsook een bewijs van domicilie. Deze kan je makkelijk aanvragen bij de gemeente.

Je krijgt mutualiteitsuitkering?

Wij vragen dezelfde documenten maar in plaats van een loonfiche vragen wij een bewijs van uitkering met het percentage van werkonbekwaamheid samen met het maandelijks bedrag dat je toegekend wordt.

Je bent zelfstandig (eenmanszaak)?

Wij vragen dezelfde documenten maar in plaats van een loonfiche vragen wij een uittreksel van KBO en een recent bankafschrift. Indien wij meerdere documenten nodig hebben, word je hiervan op de hoogte gebracht.

In geval van fraude, behouden wij het betaalde borgbedrag als gemaakte administratiekosten. 

Stap 4: Documentcontrole

Zodra wij de borg en jouw documenten ontvangen hebben, gaan wij aan de slag met de dubbele controles. Wij kijken na of jouw identiteitskaart nog geldig is, je voldoende inkomen hebt… Deze controle voeren wij tweemaal uit opdat wij geen fouten maken en jou goed kunnen informeren. Op je MyJustlease-omgeving staat als status: “In afwachting goedkeuring documenten”.

Wanneer wij nog een document van je willen opvragen, sturen wij je hiervoor een mail.

Indien jouw aanvraag na de documentcontrole niet langer kan doorgaan, dan storten wij keurig de borg terug binnen de 4 werkdagen. In geval van fraude behouden wij de betaalde borg als administratiekosten.

Stap 5: Auto wordt besteld en rijden maar!

Jouw dossier werd goedgekeurd: proficiat en welkom bij Justlease! De wagen werd besteld bij de dealer. Deze dealers hangen echter af van merk en model. Vraag je even na waar jouw auto geleverd wordt? Zodra de wagen rijklaar is, belt de dealer je op om een afspraak met je te regelen.

Dan rest er ons nog de laatste stap: jou veel succes en veilige kilometers wensen met jouw nieuwe wagen! 

Heb je vragen over de facturatie? Klik hier.

Alles wat je moet weten over je leaseautoLees meer over onderhoud