Zorgeloos op reis met jouw leasewagen

Verzekeringen en vignettes

Je bent verzekerd met jouw wagen in alle landen die vermeld staan op de achterkant van jouw groene kaart. In sommige landen is een (eco) vignette verplicht. Dit is een bewijs dat er voor het voertuig wegenbelasting is betaald. In deze landen zijn vignetten verplicht:

  • Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Slovenië

In bepaalde landen is een milieusticker of eco vignet verplicht. Bepaalde zones binnen een land zijn milieuzones en hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n zone dus alleen binnenrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. In deze landen kan een milieusticker/eco vignet verplicht zijn:

  • Duitsland
  • Frankrijk

Deze vignettes zijn voor eigen rekening.

Pechhulp in het buitenland

Wil je helemaal zorgeloos rijden? Dan is ‘pechhulp in het buitenland’ dé optie met uitstek voor jou. Voor 5 euro per maand rijd je zorgeloos in het buitenland. Wanneer je pech hebt, staan onze VAB-hulpdiensten voor jou klaar met indien nodig een vervangwagen. Deze kosten zijn voor onze rekening.

Wanneer je deze optie niet in het contract hebt zitten, kunnen de kosten oplopen. Denk maar aan sleep- en bergingskosten, bemiddelingskosten en repatriëringskosten met indien nodig de kosten voor een vervangwagen. Kies nu voor deze extra zekerheid door deze optie te kiezen in jouw persoonlijke MyJustlease omgeving.

Wanneer je pech hebt in het buitenland, bel je naar onze VAB-hulpdiensten. We helpen je weer op weg: +32 32 53 61 12

 

Meer lezen over pechhulp in het buitenland

Jouw auto summerproof

Zoek je de zon op? Fantastisch idee! Hier zijn enkele tips om jouw auto volledig summerproof te maken.

Zorg voor een waterfles in je handschoenenkastje. Zo raak je zeker niet uitgedroogd en blijf je gehydrateerd. Neem alsook een handdoek mee want je billen verbranden aan hete autozetels is geen pretje. Wanneer je de airo aanzet, open je de ramen een klein beetje zodat de hete lucht kan ontsnappen. Ten slotte parkeer je beter altijd in de schaduw.

Zo. Nu ben je helemaal klaar om de hitte te trotseren.

Jouw auto winterproof

Trek je naar de koude landen om te proeven van de natuur of zoek je sneeuw op? Geweldig. Wij zijn alvast erg jaloers. Hier enkele tips om de koude temperaturen te verduren.

Maak je auto winterproof met all seasonbanden. Dit is een optie die je makkelijk kan kiezen bij het aanvragen van je auto. Zo ben je zowel in de zomer als in de winter veilig. Dek alsook je ruiten af met een isolatiescherm en schuif oude sokken over je zijspiegels en ruitenwissers. Gooi in ieder geval nooit warm water over je bevroren ruiten: door het plotse temperatuurverschil kan de ruit barsten.

Zo. Nu ben je helemaal klaar om de koude te trotseren.

09 298 01 40

Wij zijn elke werkdag van 08:00 tot 18:00 bereikbaar.

support@justlease.be

Je kunt ons mailen via support@justlease.be. We helpen je graag binnen de 2 werkdagen verder.